Доктор історичних наук Сергій Корновенко в ефірі програми “Культ Особистості” з Русланом Бізяєвим розповів, чи є ринок землі новинкою для України.

“На мою думку, відбувся різкий поворот в природне річище. Що я маю на увазі. 2021 рік, фактично аграрне питання для сучасної України залишається таким же актуальним, як і 100, і 160 років тому. І питання, як його вирішити. Фактично ринок землі для України не є якоюсь дивиною, новатикою, як про це можна прочитати в засобах масової інформації і почути від дискутантів. Насправді ринок землі — це природне явище, яке було властиве Україні. І лише в 1922 році, прийнявши земельний кодекс, радянська влада припинила існування ринку землі”, - сказав Сергій Корновенко.

Він зазначив, що таким чином в Україні ринку землі не було сто років, тоді як він є позитивним явищем у контексті аграрної політики.

“Воно уможливлює інтенсифікацію розвитку сільського господарства в Україні. Водночас якщо ми будемо зводити аграрну реформу лише до відкриття ринку землі, то ми не зможемо за деревом роздивитися весь ліс. Поняття аграрна політика є набагато ширшим, ніж поняття ринку землі… Кінцевою метою аграрної політики є формування високотехнологічного сільського господарства або аграрно-промислового комплексу, а також створення належних умов, для появи такого феномену української історії, як селянин-власник”, - додав Корновенко.

За його словами, у будь-якій реформі головне — це ідея. І в основі сучасної аграрної політики має лежати аграризм.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, купити землю в Україні зможе не кожен: список обмежень.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Фурса дав оцінку земельній реформі в Україні: “Наруга над економікою”.