Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua повідомила, кого Пенсійний фонд може позбавити соціальних виплат без рішення суду.

«В Україні планується ретельна перевірка одержувачів соціальних виплат. Торкнеться це і тих українців, які отримують пенсії від держави. За підсумками перевірок деяких пенсіонерів можуть позбавити державних виплат», - розповіла Завальнюк.

За її словами, в Пенсійному фонді визначили, кому після перевірки на абсолютно законних підставах можуть відмовити в отриманні пенсії. При цьому підкреслюється, що ПФУ має право позбавити людину пенсії за власною ініціативою без рішення суду. А ось, щоб змусити його відновити пенсійні виплати, доведеться йти до суду, додала журналістка.

«Мінсоцполітики розробив проєкт постанови Кабміну, який дозволить по-новому перевіряти субсидіантів. Наприклад, перевіряючі отримають право разом з посвідченням та наказом про перевірку заходити в будь-яке приміщення, отримувати особисті справи субсидіантів, відвідувати разом з представником територіальної громади субсидіантів за місцем проживання», - повідомила Завальнюк.

Журналістка зазначила, що, якщо інспекторів у квартиру не пустять, субсидію скасують. У Мінсоцполітики кажуть, що такі заходи дозволять перевірити, чи дійсно пільговики вказали правдиву інформацію в декларації, додала вона.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

За словами Завальнюк, якщо виявиться, що у квартирі або будинку багато нової техніки, дорогих меблів, а у дворі припарковано кілька автомобілів, у чиновників може виникнути питання: чи дійсно родині не вистачає грошей, щоб самим оплатити свою комуналку. Через великий рівень зарплат в тіні серед одержувачів субсидій дійсно є ті, хто в декларації вказав офіційний, а не реальний дохід, пояснила журналістка.

«Одна з причин перевірок: ті гроші, які передбачені в бюджеті на субсидії та сплачуються із затримкою, не розраховані на прийдешнє зростання комунальних тарифів», - заявила Завальнюк.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Завальнюк розповіла, чекати українцям підвищення тарифів на електроенергію.

Нагадаємо, Бізяєв вважає, що центральна влада хоче скинути проблему підвищення тарифів на місцеву владу.