Чи можна закласти основи нового суспільства в рамках нашої гібридної реальності – або необхідно вийти за ці рамки? Свою думку з цього приводу у програмі «Романенко. Бесіди» висловлює громадський діяч, кандидат політичних наук, аналітик і публіцист Віктор Андрусів.

«В рамках гібридної реальності нічого створити не можна. Деякі думали, що потрібно просто об'єднувати хороших людей. Була спроба створити фрейм, тобто смислову рамку, серед цієї гібридності. Такою спробою був «Голос», але він розпався через свою гібридну суть. Він складався з двох частин: з патріотів, готових боротися за свої переконання, і прагматичних бізнесменів. Ці люди заробляли гроші в системі. І з цих двох частин створили партію, яка з самого початку була гібридною, і розкол був в ній теж закладений з самого початку», - вважає аналітик.

Тому, каже він, ця партія спочатку була приречена.

«До того ж гібридним елементом був сам Вакарчук – співак-політик. З усіх партій у Верховній Раді «Голос» був самою гібридною, інші мають більш-менш певні обриси. Навіть у «Слуги народу» є якась програма. А суть гібридності - саме невизначеність. Тому тут неможливо домовитися про якісь поняття», - зазначає Віктор Андрусів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей аналітик припускав, що Захід чинитиме тиск на Зеленського в питанні про керівництво «Нафтогазу».

Також Знай.ua повідомляв, що Андрусів заявив: прихильники Андрія Коболєва розпускають чутки про зрив зустрічі Зеленського і Байдена.