Юрист Андрій Вігірінський в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, чому світові лідери відмовляються їхати на Кримську платформу.

Андрій Вігірінський зазначив, що до Кримської платформи були завищені очікування.

"Це питання до організаторів, і завищених оцінок від заходу. Які не накладаються на фактичні обставини в світі, які змінюються. Зараз конструкцію, яку спочатку припускали як подію, що вдихне новий виток очікувань з приводу повернення Криму — її трошки доводиться переглядати, цю концепцію... Очікування, які були сформовані в суспільстві, вони були помилковими", - сказав Вігірінський.

За його словами, ще коли Кримська платформа тільки створювалася, приїзд перших осіб вже виглядав сумнівним.

"Країни формально виступають проти незаконного захоплення території на рівні міжнародних актів, і вони не можуть це підтримати жодним чином. Але це аж ніяк не означає, що вони готові зіпсувати безпосередньо відносини своєї країни з Російською Федерацією і йти на загострення. Особливо з урахуванням того, що ситуації з Кримом вже приблизно 7 років", - додав Андрій Вігірінський.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Він зазначив, що світова спільнота розуміє, що потрібно не тільки приїхати на подію, а й щось підписувати, що накладає додаткові зобов'язання.

"Якщо треба щось підписати і потім впроваджувати, або ініціювати питання, які стосуються санкцій, або публічно висловлюватися на адресу Російської Федерації, то тут вже стає питання раціональне з приводу участі. А варто мені це робити, чи ні?", - підкреслив юрист.

Як повідомляв Знай.ua, Мокан розповів, чи буде ефективною Кримська платформа.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Ялі заявив, що поки якихось практичних кроків щодо прийняття плану деокупацію Криму немає.