В ефірі програми «Романенко. Бесіди» політолог-міжнародник Максим Ялі назвав причину, через яку дата візиту українського президента до Вашингтона була призначена аж на 30 серпня. Після затвердження цієї дати, за словами експерта, стало зрозуміло, що Джо Байден не буде присутній на святкуванні Дня Незалежності України.

«Я ще на тому тижні сказав, що не буде ні Байдена, ні Харріса, після того як стала відома дата візиту – 30 серпня. В принципі, це була одна з причин», - вважає політолог.

Ялі нагадав, що, коли на святкування Дня Незалежності приїжджав Джеймс Меттіс (американський військовий і державний діяч, колишній міністр оборони США, - ред.) при Трампі, це подавалося, як велика перемога, враховуючи також масштабність самої особистості.

«Якщо говорити про причину, чому вони не приїдуть, вона очевидна і лежить на поверхні - «перезавантаження», яке намічається між Байденом і Путіним. І, з огляду на, як реагує Путін на тему Криму, не захотіли його дратувати», - заявив Ялі.

Політолог зазначив, що варто враховувати не тільки місце України в зовнішній політиці Сполучених Штатів, а й запуск Кримської Платформи.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Вони прекрасно розуміють, що головна мета Кримської платформи – це піар-ефект. Тому що поки якихось практичних кроків щодо прийняття плану деокупації Криму немає. Це так, умовно кажучи, можна називати форумом підтримки президента Зеленського і України, який не визнає анексію Криму», - розповів Ялі.

Він також додав, що такий формат можна порівняти з щорічними резолюціями в Раді безпеки ООН, які були до цього.

Раніше Знай.ua повідомив, що Бортник розповів, про що домовилися США і Німеччина в новій декларації.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв назвав два сценарії для України після добудови Північного потоку-2.