Політолог Руслан Бізяєв у прямому ефірі програми «Прогноз» розповів, який сценарій чекає Україну після добудови Північного потоку-2. За його словами, є ймовірність, що по нашій ГТС піде водень.

«Профільний глава «Нафтогазу», який відповідає за транспортування, Макогон сказав, що ми будемо готові протягом 10 років до того, що треба буде по нашій ГТС транспортувати водень або біопаливо. Що стосується заяви Меркель, вона каже: «Так, ми розглядаємо Північний потік-2 як частину водневої моделі економіки Європи», - зазначив Бізяєв.

За словами експерта, між Німеччиною і Росією було укладено угоду, що Північний потік-2 буде транспортувати не тільки газ, а й водень. Як зазначив Бізяєв, є ймовірність, що по українській ГТС почне доставлятися водень.

«Подивимося, чи будуть транспортувати саме водень. Швидше за все, природний газ, а на виході з нього отримувати водень. У будь-якому випадку нам від цього вже не жарко. Є кілька політичних інтерпретацій, які можна розділити на дві складові», - підкреслив Бізяєв.

Як зазначив Бізяєв, існує два політичних сценарія. Перший, за його словами, те, що Меркель і Байден вирішили пресингувати Путіна, зберегти нам транзит і дати нам багато грошей. Як зазначив політолог, друга версія полягає в тому, що Байден з Меркель домовилися, і будуть вести діалог з Путіним щодо збереження транзиту через Україну після 2024 року, коли закінчується контракт з «Газпромом».

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник висловився про відносини з Заходом: Тривають торги.

Також Знай.ua публікував слова Бізяєва: У Китаї відбулося різке падіння продажів драйверів економіки.