У новому випуску програми «Розвилка» на каналі Руслана Бізяєва з журналісткою Любов’ю Завальнюк політолог Руслан Бізяєв розповів про страшну ситуацію у світовій економіці.

«Мене починає турбувати ситуація у світовій економіці за останні кілька днів, яка все більше і більше починає нагадувати предтечу великої зграї чорних лебедів. У Китаї сталося різке падіння продажів драйверів економіки - гаджетів і побутової техніки на 32% і автомобілів на 36,6%. А причина падіння продажів - відсутність комплектуючих з Тайваню мікрочіпів і напівпровідників», - підкреслив він.

Бізяєв розповів, що Тайвань виробляє 98% всіх чіпів у світі, поставки зупинені до другої половини 2022 року, тобто на ринок товари потраплять тільки у 2023 році.

«Вартість відвантаження контейнерів в Роттердамі збільшилася з 800 доларів до 10 000 доларів, а термін поставки з двох-трьох місяців до десяти місяців. Це означає, що споживчий попит у Китаї та світі підірваний. Людям нема за що купувати товари, виробництво не може віддавати кредити банкам, банки відповідно розоряються, фондовий ринок лихоманить», - акцентував він.

Бізяєв вважає, що заливання грошима економіки Китаю приблизно в 5 трильйонів доларів дало короткостроковий ефект.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua зі слів Бізяєва, що Китай прихильник концепції великий Євразії.

Також раніше для Знай.ua Бізяєв розповідав, що Китай не розглядає поки стратегічним партнером Україну.