Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів про основні положення спільної заяви про підтримку України, укладеної між США і Німеччиною.

«США і Німеччина твердо підтримують суверенітет, територіальну цілісність, незалежність України і обраний нею європейський шлях. Сьогодні вони знову зобов'язуються дати відсіч російській агресії і зловмисних дій в Україні та за її межами», - процитував Бортник умови Декларації.

За його словами, США обіцяють підтримати зусилля Німеччини та Франції щодо встановлення миру на сході України за допомогою Нормандського формату, а Німеччина активізує свої зусилля в рамках нормандського формату для сприяння виконанню Мінських угод. Також, зазначає політолог, США і Німеччина підтверджують свою прихильність боротьбі з кліматичною кризою і прийняття рішучих заходів по скороченню викидів в 2020-х роках, щоб підтримувати температурний ліміт в 1,5°С в межах досяжності.

«США і Німеччина єдині в своєму прагненні залучити Росію до відповідальності за її агресію і зловмисні дії за допомогою санкцій і інших інструментів», - цитує Бортник умови документа.

Він розповів, що вони зобов'язуються працювати разом щодо Росії в рамках нещодавно встановленого діалогу на високому рівні між США і ЄС і по двосторонніх каналах. Це робиться задля того, щоб забезпечити готовність США і ЄС, в тому числі за допомогою відповідних інструментів і механізмів, до спільного реагування на російську агресію і зловмисні дії, в тому числі спроби Росії використовувати енергію в якості зброї, додав політолог.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн
Показати ще

«Якщо Росія спробує використовувати енергію в якості зброї або зробить подальші агресивні дії проти України, Німеччина вживе заходів на національному рівні і потребуватиме ефективних заходів на європейському рівні, включаючи санкції, для обмеження експортних можливостей Росії в Європу в енергетичному секторі та в інших економічно значущих секторах. Це зобов'язання покликане гарантувати, що Росія не буде зловживати ніякими трубопроводами, включаючи «Північний потік-2», для досягнення агресивних політичних цілей, використовуючи енергію в якості зброї», - розповів Бортник.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Бортник назвав головну мету підписання декларації між США і ФРН.

Нагадаємо, для Знай.ua Бізяєв заявив, що ніякого повороту до Китаю зараз немає.