Політолог Руслан Бізяєв у прямому ефірі програми «Прогноз» розповів про зміну політичного курсу в бік Китаю. За його словами, Китай лише діє відштовхуючись від своїх інтересів.

«Ніякого повороту до Китаю зараз немає. Кредит на інфраструктурні проєкти не тотожний до повороту до Китаю. Китаю зараз необхідно застрахувати свій проєкт «Один пояс – один шлях», якому фактично G7 оголосили війну і запропонували альтернативні проєкти», - зазначив Бізяєв.

За словами експерта, ніякого розвороту політичного курсу в бік Китаю насправді немає – Китай діє в інтересах свого логістичного проєкту. На думку Бізяєва, G7 проти проєкту «Один пояс – один шлях».

«Китай буде використовувати зараз всі можливості, тому що по білоруському напрямку зараз «не дуже, щоб дуже». Тобто він буде використовувати можливості і України і Криму, але щоб їх використовувати треба відразу кілька складових», - підкреслив Бізяєв.

На думку політолога, для використання повного спектра можливостей Китаю потрібен мир і геополітична стабільність. Експерт навів в приклад Україну і Польщу, які виступали проти Північного потоку-2, але наразі не відомо, за якою ціною вони будуть закуповувати газ, а Німеччина лише відстоює право бути ключовим газовим хабом в Європі.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник висловився про відносини з Заходом: Тривають торги.

Також Знай.ua публікував слова Бізяєва: У Китаї відбулося різке падіння продажів драйверів економіки.