Як правоохоронці можуть знайти золоту середину між дотриманням законів і підпорядкуванням наказам свого керівництва?

Свою думку з цього приводу у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» висловлює економічний експерт і приватний підприємець Святослав Дубина.

«У нас ще з 2008 року йде реформа кримінальної юстиції, і ніхто її не скасував. Але зараз практика реформ далеко пішла від тієї концепції, і багато політиків просто не знають, що вона існує. Стосовно будь-якого правоохоронного органу завжди виникає перше запитання: кому він буде підпорядкуватися? Сам я визнаю тільки одне правило: правоохоронний орган повинен підкорятися букві закону. Якщо вся конструкція збудована саме так, то керівник це структури повинен бути політично незалежним. До речі, коли Аваков очолив МВС, то він спочатку не зрозумів, що його головне завдання – політичне, що він повинен формувати політику цих служб», - вважає гість програми.

За його словами, керівник такого рівня не повинен особисто втручатися в усі деталі роботи свого відомства.

«Будь-який міністр має затверджувати план роботи, а через деякий час приймати звіт. Так має бути налагоджена робота всіх правоохоронних структур», - каже Святослав Дубина.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше блогер Михайло Чаплига прокоментував зміну керівництва в МВС.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку політичного експерта Миколи Спиридонова, Аваков може зберегти контроль над вуличними протестами.