Політолог Михайло Чаплига в ефірі програми "А як насправді" з Мирославою Бобровською розповів, чи зможе Денис Монастирський керувати Міністерством внутрішніх справ.

"Поставили Монастирського. Хороший дядько. Реально хороший. М'який, все. Але саме в цьому і мінус. Якщо твої руки менші, ніж діаметр керма у машини, в яку тебе посадили, треба це кермо поділити. Інакше це кермо може руки відірвати, розумієте. Це Аваков його міг тримати, те кермо, і він нарощував", - сказав Михайло Чаплига.

Він зазначив, що половина поліції не підпорядковується новій владі, тому Міністерство внутрішніх справ вирішили дробити.

"Авакову прем'єра? Я чув про віцепрем'єра. Але віцепрем'єр, це як є спів і сопіння. Авторство і співавторство. Прем'єрство і співпрем’єрство. Йому поки прем'єрство не пропонували. Йому пропонували сопіння поки що. І я не впевнений, що Аваков погодиться на сопіння. Трішки не той масштаб. Тому, Аваков буде претендувати на щось, що більше, ніж у нього було. А більше, ніж у нього було — це особисто прем'єр. Соціальна легітимність у нього така собі, не дуже, хоча мужик системний", - додав Чаплига.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Пелюховський зазначив, що можливо, Авакова запросять на посаду прем'єр-міністра.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Спірідонов припустив, коли буде повернення Авакова.