Що буде з Арсеном Аваковим і коли він повернеться на політичну арену? На це питання відповів політичний експерт Микола Спірідонов у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24».

На думку експерта, вплив Авакова на МВС нікуди не дінеться, адже він був главою цього міністерства більше, аніж 7 років. Він додає, що в МВС банально залишилися люди Авакова, хоч і їх, ймовірно, звільнять. З іншого боку, Спірідонов зазначає, що за 7 років Аваков побудував цілу систему і повністю змінити всі кадри точно не вдасться.

Також експерт не вважає, що Аваков пішов з політики на зовсім, навпаки, очікує його повернення восени. «У Харкові він балотуватися не буде, тому що це буде явна гра на пониження. Його вплив на те, що ви назвали вулицею, буде зберігатися», - міркує Спірідонов.

Водночас він ставить питання, чи не підійде Авакову посада без очевидного смислового навантаження. Як припускає експерт, посада віцепрем’єра і можливість курувати силові органи можуть його зацікавити. «Швидше за все, його цікавлять посади рівня прем'єр-міністра, рівня одного з керівників силових структур. Хоча б секретар РНБО», - каже він. Також гість програми додає, що ОП цілком може вирішити, що Монастирському не вдається взяти вулиці під контроль.

Загалом Спірідонов радить почекати до осені: саме тоді відбудеться ймовірне повернення Авакова або ж пізніше.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Спірідонов розповів, чи є Верховна Рада України турбулентною.

Також Знай.ua писав про те, що Томенко розповів, чим далі займеться Аваков.