Чи має Україна щось, що може зацікавити США, ЄС і НАТО? На цю тему міркує юрист Андрій Вігірінський у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

На думку гостя програми, українці формують свої очікування неправильно. Зокрема, пояснює він, держава постійно чіпляється за заяви про зовнішню допомогу і посилається на цінності.

Аби не бути голослівним, Вігірінський наводить простий приклад: «Ми звикли так сподіватися, що Трамп поганий, він же агент Кремля, прийде Байден, і Байден Україну врятує. Не врятував. І тут немає його провини!». Юрист не вважає, що Байден заслуговує на критику в цьому контексті, адже заяви про підтримку України на виборчій компанії – це одне, але свої платники податків – інше.

Він підкреслює, що президент США передусім турбується про свій народ і свою країну, а відтак будь-які звинувачення зайві. «Ми ж чомусь припускаємо, що Сполучені Штати і країни Європейського союзу, і країни НАТО готові за нас воювати. Цього не буде», - стверджує гість програми.

За словами Вігірінського, все у світі вирішує певний прагматичний інтерес – або він є і тоді допомога Україні буде, або його немає і не варто ні на що сподіватися. Експерт зазначає, що йдеться навіть про будь-який інтерес – економічний, геополітичний, тощо. «Поки ми нічого такого запропонувати не можемо», - констатує юрист.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Куса заявив, що в Україні великі проблеми з генеруванням будь-яких смислів.

Також Знай.ua писав про те, що Бодров назвав зовнішню політику України імітацією.