Чи можна було перешкодити будівництву «Північного потоку-2»? Свою думку про це у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» висловлює політичний консультант, технолог і фахівець з GR Андрій Бодров.

«Україна тільки імітує зовнішню політику: є зустрічі, є переговори, але реальні рішення приймаються без них. Зеленський міг їздити до Берліна і відмовляти Меркель від «Північного потоку-2», але які варіанти Україна може запропонувати Німеччині замість цього? Ми сім років кричали, що наша ГТС в небезпеці – і Німеччина втратила впевненість в постачаннях газу через Україну. Зрозуміло, вона почала шукати інші варіанти, особливо після того, як наші патріоти стали погрожувати підірвати газопровід», - каже гість програми.

На його думку, Україна могла зробити відповідні кроки, але не зробила цього.

«Хіба ми представили себе як надійного і далекоглядного стратегічного партнера? Ми знали, що «Північний потік-2» будується, але не запропонували ні поліпшення умов, ні створення тристороннього консорціуму з Європою і Росією. Адже у внутрішній політиці це викликало б потужне обурення», - зазначає Андрій Бодров.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Максим Ялі припускав, що до моменту зустрічі Володимира Зеленського і Джо Байдена будівництво «Північного потоку-2» буде вже завершено.

Також Знай.ua повідомив, що економіст Юрій Атаманюк спрогнозував подорожчання всіх товарів, в собівартість яких входить ціна газу.