Політолог-міжнародник Максим Ялі у своєму блозі «Контрольний удар» розповів, чому дата візиту українського президента в Білий дім була призначена саме на передостанній день літа, і пояснив, як це може вплинути на українську дипломатію.

«До моменту зустрічі Байдена із Зеленським Північний потік-2 вже, очевидно, буде добудований. І президент Зеленський вже буде просто поставлений перед фактом. І його аргументи і доводи про те, що це буде поразка американської дипломатії, про що він раніше заявляв, будуть просто позбавлені будь-якого сенсу», - розповів Ялі.

Політолог зазначив, що фактично буде зафіксовано зворотне - програш всієї української дипломатії. При цьому, додав Ялі, якщо бути об'єктивним, будівництво Північного потоку-2 почалося ще при Порошенку, і він також нічого не зробив для того, щоб це зупинити, а так само покладався на допомогу з боку «старших партнерів».

«Ну і головна причина - внутрішньополітична. В цей час Конгрес буде на канікулах. Не секрет, що не тільки республіканці різко критикують Байдена за спроби налагодити відносини з Кремлем і припинення боротьби із завершенням будівництва «Північного потоку - 2». Але і частина конгресменів від Демократичної партії не підтримують цю ідею і вже навіть виступили з вимогою до Байдена змінити дату зустрічі із Зеленським на більш ранній термін», - розповів Ялі.

Політолог заявив, що, призначивши дату на передостанній день серпня, Байден, з одного боку, виконав свою обіцянку зустрітися з Зеленським до кінця літа, а з іншого - український президент вже не зможе зустрітися з конгресменами від обох партій, що підтримують Україну в боротьбі з російською агресією і тих, що виступають категорично проти зближення Вашингтона з Кремлем.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що Бізяєв назвав два сценарії для України після добудови Північного потоку-2.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі заявив, що Байден під час своєї зустрічі з Путіним і Меркель вже досяг негласних домовленостей.