У новому випуску програми «Контрольний удар» з Максимом Ялі автор каналу проаналізував заяву Олексія Арестовича про можливий поворот України в бік Азії і негласні домовленості Байдена з Путіним.

За словами Ялі, спікер української делегації в ТКГ Арестович фактично підтвердив те, що він вже довгий час говорить у своїх відео.

«Байден під час своєї зустрічі з Путіним і Меркель вже досяг негласних домовленостей про спільний примус Зеленського почати виконувати Мінські угоди за сценарієм Путіна. Спершу - формула Штайнмаєра в українському законодавстві, а потім вже хоча б тимчасове припинення вогню з боку окупаційних військ на Донбасі. Потім вибори без дотримання стандартів ОБСЄ і тільки потім виведення російських військ з Донбасу і передача контролю над кордоном», - заявив Ялі.

Ялі нагадав, що у своєму прощальному інтерв'ю Сурков перед своєю відставкою відкритим текстом заявив, що ні виведення російських військ і озброєнь, ні тим більше реального контролю над кордоном з Росією Україна не отримає. Навіть після внесення поправок до Конституції України, додав він.

«Та й сам Путін давно вже прямим текстом заявив, що «Гради», танки та інше озброєння, які були подаровані військам псевдореспублік, назад не заберуть. Фактично цими словами і визнанням факту передачі озброєння «ополченню Донбасу» «дружніми» державами, Путін сам же спростував свої слова, сказані у 2015-му році», - упевнений політолог.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

За словами Ялі, якщо всі наміри Путіна реалізуються вже цієї осені, то недалекий той час, коли в Москві знімуть ще один пропагандистський документальний фільм.

«Новий же фільм буде про те, як російські регулярні війська, без шевронів російської армії у солдатів і з зафарбованими номерами на танках і гаубицях брали в котел українське угруповання під Дебальцевим у лютому 2015 року. Після чого Порошенко і підписав капітуляцію в Мінську. Точніше, її другу частину. А раніше те ж саме відбулося під Іловайськом, після якого був підписаний «Мінськ - 1», - резюмував політолог.

Нагадаємо, раніше для Знай.ua Ялі розповів, що може означати відставка Авакова.

Крім того, для Знай.ua Ялі порівняв статтю Путіна з нацистською пропагандою.