У власній програмі «Контрольний удар» політолог Максим Ялі заявив, що Путін вважає Авакова доволі токсичним, і поміркував над тим, які наслідки матиме його відставка.

Ведучий зазначає, що Аваков – не остання фігура на політичній арені, а відтак його добровільна відставка спершу видається несподіваною. Але він намагається розібратися у всіх обставинах та причинах цього рішення.

Передусім Ялі говорить про час – це літо, тобто певний штиль у політичній сфері. Також він зазначає, що ніхто не вимагав відставки Авакова, не було навіть жодних спростувань щодо «справи Шеремета», а якраз-таки це могло би послугувати причиною. «По-третє, ні про які наміри йти через «втому» і «вигорання» він теж не оголошував», - підкреслює експерт.

Він зауважує, що, судячи із заяв самого Авакова навесні, можна би було зробити певні висновки, але аж ніяк не про відставку. «Аваков активно роздавав інтерв'ю, в яких явно виявлялися його прем'єрські амбіції», - нагадує Ялі. Тим не менш, він пояснює, що такі амбіції однозначно не сподобалися президенту та голові Офісу президента, а останній й так давно прибрав до рук більшість важелів у владі. «Тому конфлікт був неминучий спочатку», - констатує ведучий.

Далі він міркує над тим, що насправді криється за добровільною відставкою Авакова. «Восени на Україну чекають глобальні потрясіння після спроби Зеленського під тиском Заходу втілити політичну частину Мінських угод», - припускає політолог.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Принагідно він зауважує, що «вулиця» й надалі перебуває під контролем Авакова. Також експерт додає, що саме Аваков займався створенням «Азову» та інших батальйонів добровольців. Путін же вважає, каже він, що це токсична фігура і саме вона не дала «російській весні» взяти верх у 2014 році в Харкові.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі заявив, що відставка Авакова не була добровільною.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів про наслідки відставки Авакова.