Політолог Вадим Карасьов у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чого західні партнери очікують від України.

«Треба більш помірковано поводитися. Я розумію, що нам не вистачало весь цей час суб'єктності у зовнішній політиці. Але суб'єктність же не досягається тільки такими пафосними і резонансними заявами або непоступливістю якоюсь», - каже експерт.

На його думку, суб'єктність досягається комплексом заходів, починаючи від економіки, військової справи і дипломатії, яка повинна бути розумною, а не емоційною.

Карасьов вважає, що це літо стане вирішальним для України і покаже, як вона буде рухатися в наступному році.

«Це не означає, що ми повинні розвертатися, психувати і говорити: «Підемо»... Ось цього робити не треба. Судячи з деяких заяв, якісь думки очманілі такі бродять, скажімо так. У головах деяких, принаймні, спікерів влади», - сказав політолог.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Він підкреслив, що в України повинна бути більш чітка позиція і західні партнери повинні розуміти, в чому наш інтерес і що вони нам винні.

Як повідомляв Знай.uа, Бортник пояснив, як Україні забезпечити власну енергонезалежність.

Також Знай.uа писав, що Бортник розповів, що Блінкен зажадав від Зеленського.