Як Україні здобути енергонезалежність і що далі робити владі в цьому плані? На цю тему поміркував політолог Руслан Бортник у своєму блозі, заявивши, що Україна може виставити Євросоюзу юридичні претензії.

Бортник підкреслює, що Україні потрібно покращувати свою енергоефективність, а також вона може виставити Євросоюзу юридичні претензії з огляду на наявність угоди про асоціацію. Також він зазначає, що жодна зелена енергетика та відмова від вугілля не зможуть врятувати українську економіку. Тобто експерт радить не займатися популізмом.

Як зазначає політолог, Україна – держава із залишками індустрії і їй потрібні енергетичні ресурси у великих об’ємах. «Я вважаю, що зараз необхідно домовлятися з західними партнерами про фінансову допомогу і вишукувати внутрішні ресурси для розвитку власного видобутку газу і вугілля», - стверджує Бортник.

Він вважає, що пропозиції західних партнерів закрити шахти вугілля лише доб’ють українську економіку, адже вони не пропонують жодної допомоги задля розвитку національного видобутку. «Сьогодні необхідно серйозно сідати за стіл і шукати приватні, іноземні інвестиції, інвестиції держав, для того щоб розвивати національний видобуток газу і видобуток вугілля», - підкреслює політолог і додає, що лише так Україна забезпечить власну енергонезалежність і розв’яже свої проблеми.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник розповів, що Україна продовжує вести торги з Європою.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, як Україні дадуть гроші на відновлювальну енергетику.