Як зробити так, щоб українська ГТС була беззбитковою? На це питання відповів політолог Руслан Бізяєв у програмі «Прогноз», додавши, що Захід готовий профінансувати розвиток української відновлювальної енергетики.

За словами Бізяєва, Україна може отримати від Сполучених Штатів і Німеччини мільярд, єдина проблема – невідомо, у якій валюті. «Це частина роботи над тим, щоб Україна за найближчі 5-7 років максимально просунулася в питанні відновлюваної енергетики», - пояснює він.

Експерт підкреслює, що Україні не просто так планують дати кошти і це аж ніяк не компенсація за Північний потік-2, а саме на відновлювальну енергетику. «І на це дійсно дадуть мільярд», - каже він. Також Бізяєв додає, що решту мільярдів Україні, очевидно, доведеться знайти собі самій.

Щодо української ГТС він каже так: для беззбитковості їй потрібно щороку проганяти 40 млрд кубів газу. «Я ніде поки не чув про цю цифру. Гуляють цифри 20, 25 і 30 мільярдів кубів на рік», - зауважує політолог.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк заявив, що компенсації не буде, але українська ГТС не постраждає.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв назвав два сценарії для України після добудови Північного потоку-2.