Газ так чи інакше йтиме по українській ГТС, а відтак Україні, якій ніколи не виплачували компенсації, пощастило з Північним потоком-2. Детальніше про ці компенсації розповів економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі.

Атаманюк пояснює, що Європа останнім часом споживає все більше і більше газу, а відтак Північний потік-2 ніяк не завадить українській ГТС. «В силу того, що ми багата країна, яку любить Бог, у нас буде завантажена газотранспортна система», - підкреслює він.

Тим не менш, з компенсаціями за Північний потік-2, каже економіст, ситуація не така втішна. «Контракт забрали росіяни, побудували і заробили. Тому ніякої компенсації не буде», - пояснює експерт.

Зокрема, Атаманюк згадує період, коли держава відмовилася від ядерної зброї і отримала компенсацію сумою на 170 мільярдів доларів. «Якби було хоч маленьке зерно патріотизму, професіоналізму і любові до свого народу у Кравчука, невже ми не могли отримати пільгові кредити та компенсацію?», - міркує він.

Принагідно економіст розповідає і про контракт на будівництво АЕС, який Україна мала підписати з Іраном. За його словами, Сполучені Штати запропонували Україні відмовитися від цього і отримати компенсацію. Так, каже він, і сталося, але замість 200 мільйонів доларів державі виплатили лише 20 тисяч.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк розповів, чому люди підтримують китайський курс.

Також Знай.ua писав про те, що Атаманюк розкритикував кадрову політику наглядових рад.