Які якості потрібні українським керівникам і фахівцям, щоб успішно протистояти путінської Росії? Це питання у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» розглядає військовий експерт Олег Старіков.

«Російська влада нічого не робить просто так, і вона завжди все доводить до кінця. Щоб зрозуміти, що Путін буде робити, потрібно мислити, як він. А з української влади зараз якраз вимивають людей радянського вишколу. Це вірний шлях до поразки. До речі, щось подібне робиться і в британській розвідці МІ-6. Раніше там на російському напрямку працювало багато кваліфікованих фахівців. Тепер там набагато менше людей, та й ті без відповідного досвіду. Колишню українську владу можна не тільки хвалити, але вона все-таки намагалася всі справи доручати професіоналам. Але тепер все робиться не так», - зазначає гість програми.

За його словами, зараз у нас ключові посади займають люди, які здобули освіту вже не в СРСР, а в незалежній Україні.

«Кращих у нас викинули, тепер набирають тих, що є. Адже воювати треба не числом, а вмінням. Загибель особового складу ЗСУ у 2014-2015 роках – це багато в чому результат такого підходу. Чому командири не несуть відповідальності за такі великі втрати? Тому що це не кадрові військові, а якісь незрозумілі політичні призначенці», - вважає Олег Старіков.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше військовий експерт Юрій Кочевенко прокоментував можливість повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Також Знай.ua повідомив, що, на думку політолога Віктора Тарана, Путін запрошує Європу до поділу України.