Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, на яку пенсію можуть розраховувати українці з мінімальним стажем, а також про те, яких змін в пенсійній сфері можуть очікувати українці восени.

«В уряді розповіли, на яку пенсію можуть розраховувати українці з мінімальним стажем. Максимально можливі виплати повинні отримувати громадяни з повним трудовим і страховим стажем», - розповіла Завальнюк.

Максимально можливі виплати, за її словами, повинні отримувати громадяни з повним стажем, а пенсію на рівні прожиткового мінімуму - пенсіонери зі стажем від п'яти років. Іншими словами, п'ять років - це мінімально необхідний стаж для того, щоб отримувати самі виплати від держави, пояснила журналістка.

«Також в Мінсоцполітики вважають за необхідне запровадити універсальні правила регулярної індексації всіх пенсій. Тема нарахування та виплат пенсій мені нагадує «стару пісню про головне». Начебто слова і мотив той же, але з кожним разом все менше за душу чіпляє. Правила видачі та нарахувань постійно змінюються», - зазначила Завальнюк.

За її словами, схема все та ж: спочатку в Мінсоцполітики обіцяють, що скоро пенсіонери заживуть добре, потім проводять нібито нарахування (не як нарахування, так докидали по пару гривень до мінімалки), а потім знову обіцяють підняття пенсій, а паралельно постійно змінюються правила отримання і збільшення пенсій.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Журналістка також розповіла і про інші зміни в пенсійній сфері, які очікуються восени.

«В Україні скасували примусове переведення пенсій на картки з 1 вересня. Кабінет міністрів України скасував обов'язковий переклад виплат пенсій і соціальної допомоги на карткові рахунки Як повідомляє Укрпошта, поточний порядок доставки пенсій, субсидій та соціальних допомог через Укрпошту буде збережений як мінімум до 1 січня 2023 року», - каже Завальнюк.

Вона пояснила, що основна причина, по якій ініціативу відклали на два роки, - неготовність банківської інфраструктури та систематичне закриття банківських відділень, так як, за інформацією Укрпошти, банкомати є в 4% міст України. Це означає, що 13 млн українців не мають доступу, а отже, і можливості користуватися банківськими послугами.

«При цьому Укрпошта покриває 100% населених пунктів і може надати, в тому числі і фінансові послуги всім без винятку українцям», - додала Завальнюк.

Як повідомляв Знай.ua, Завальнюк заявила, що деяких пенсіонерів можуть позбавити державних виплат.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Завальнюк розповіла, чекати українцям підвищення тарифів на електроенергію.