У новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» військовий експерт Юрій Кочевенко проаналізував, чи готується Росія до наступу, приславши в Крим додатково 20 тисяч військових для ліквідації наслідків негоди.

«Росія завжди готується до якоїсь пакості і 20 тисяч військових там знаходяться додатково, а взагалі у Криму зараз знаходиться близько 50 тисяч військових особового складу. І характер цього угруповання передбачає наявність саме підрозділів штурмових дій. Наприклад, нещодавно туди була перекинута 56 штурмова бригада, кораблі Каспійської флотилії та кораблі Балтійського флоту, які можуть здійснювати перевезення десанту», - повідомив він.

Кочевенко сказав, що все це виглядає як формування наступального угруповання, яке може бути реальною погрозою, а можливо й черговим брязканням зброєю, цього поки, на жаль, ніхто не знає. До цього часу російська стратегія була без прямого втручання, вважає він, але з використанням гібридних інструментів, таких як інформаційна війна та проросійські сили в самій Україні для досягнення своїх цілей.

«Але як показує практика їхні цілі досягнуті не були, й Україна продовжує свій євроатлантичний рух. Ніяких драматичних змін на їхню користь не відбулося і навіть зміна влади в Україні їм теж користі не принесла. Тому все це може спонукати РФ до якихось більш рішучих дій. Якою логікою керуються у Кремлі, не завжди зрозуміло, тому що у диктаторів вона завжди не така, як у нормальних людей та адекватних політиків», - підкреслив він.

Кочевенко припускає, що, враховуючи максимальне закручування гайок в середині самої Росії та бажання частини російської еліти йти на конфронтацію з Заходом, будь-який сценарій може відбутися.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

«Але ми не маємо цього боятися, треба з холодною головою бути готовими до любого розвитку подій», - резюмував він.

Як повідомляв Знай.ua, Кривонос заявив, що РФ прагне розірвати Україну.

Також Знай.ua писав зі слів Кочевенко, що Росія як імперія без України - це нездійсненний проект.