У програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» капітан першого рангу ВМС США у відставці Гарі Табах поміркував над тим, що зміниться після зустрічі президентів України та США.

На думку Табаха, всі питання щодо України давно вже вирішені без самої України, а відтак зустріч Зеленського з Байденом нічого не змінить. «Я дуже сподіваюся, що на зустрічі Байден буде чесний із Зеленським. Але я не знаю, що Зеленський і Байден можуть вирішити на своїй зустрічі – адже все вже вирішено. І питання були вирішені без участі президента Зеленського», - коментує він ситуацію.

Гість програми конкретизує, що йдеться про такі питання, як-от «Північний потік-2», військова допомога, Мінські домовленості, Нормандський формат – за всіма цими пунктами Україну радше ставлять перед фактом, аніж домовляються із нею. Водночас, каже капітан, багато чого залежить від суспільства України та США, від президента Зеленського та Камали Гарріс із Ненсі Пелозі.

Також Табах стверджує, що в цій ситуації радше варто було б робити все для власного виживання, не зважаючи на завтрашні обіцянки. «Якби я був українцем, я б зараз сказав собі: ми будемо робити те, що нам потрібно робити. Ми не будемо підлаштовуватися ні під Байдена, ні під Трампа, ні під когось ще», - каже експерт.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Табах розповів, чи Байден прагне знову «зшити» НАТО.

Також Знай.ua писав про те, що Лісовий розповів, чому Байден зустрічався зі Світланою Тихановською.