Чи справді американський президент Джо Байден прагне знову «зшити» НАТО? Свою думку з цього приводу у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» висловлює капітан першого рангу ВМС США у відставці Гарі Табах.

«При Обамі НАТО майже розвалилося, а якби не путінська агресія проти Грузії та України, то було б і без «майже». Німеччина, Італія, та й інші країни перестали вносити свою частку в бюджет НАТО. За всіх платила Америка, та ще пара колишніх радянських республік. Пізніше прийшов Трамп і сказав: США не будуть платити в бюджет НАТО, поки інші члени не почнуть платити. Та й воювати за всіх повинні не тільки американські солдати. І інші країни стали платити, а над Україною стали літати стратегічні бомбардувальники. А потім Байден їх відкликав», - розповідає Табах.

За його словами, зараз Північноатлантичний альянс знову почав розпадатися. Стан справ повернувся до часів президентства Барака Обами.

«У НАТО збиратимуть круглі столи та будуть говорити один одному компліменти? А Україна, як і Грузію – геть, ці країни не потрібні НАТО? Або ми хочемо, щоб військові альянсу робили свою роботу, а їм за це платили? Так що ні про яке «зшивання НАТО» мова не йде. Досить порівняти бюджет НАТО при Трампі та при Байдені», - вважає Гарі Табах.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше юрист Андрій Вігірінскій стверджував, що НАТО і країни Заходу не воюватимуть за Україну.

Також Знай.ua повідомляв, що політолог Вадим Карасьов прокоментував перспективи вступу нашої країни в НАТО.