Чи може український народ виховати для країни нову еліту? І якщо так, то що для цього потрібно? Проблему у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає політик Андрій Пелюховський.

«Я за пенсійну реформу – але з тим, щоб на пенсію виходили в 45 років. Це не жарт. Я вважаю, що в політиці потрібно просувати молодих, вчити їх науці управління. Тільки молодь знає, як створити умови майбутнього, тільки вона йде в ногу з часом. А зараз людина одразу, щойно отримала керівне крісло – так її п'ята точка і залишається в ньому років тридцять. І її обличчя ми постійно бачимо на телеекранах, хіба що в ширину воно поступово так збільшується, що навіть перестає поміщатися на екрані. Еліту не можна виховувати окремо, тому що її сутність залежить від сутності суспільства», - вважає політик.

На його думку, політика - це не дитячий садок, щоб в ній когось виховувати.

«Повинні діяти навіть не жорсткі, а жорстокі правила. Хочеш бути чиновником – йди, хочеш бути міністром – йди, але якщо що – відповідати буде вся твоя родина. Тоді чиновник гарненько подумає, чи варто йому красти. Потрібна жорстка диктатура – не узурпація, а законна диктатура. Зараз чиновник думає: я трохи вкраду, якщо що, отримаю умовний термін, а вкрадене дістанеться дітям. Зовсім інша справа – якщо і дітям доведеться за нього відповідати», - упевнений Андрій Пелюховський.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він закликав до повторної націоналізації державних підприємств, які були приватизовані.

Також Знай.ua повідомляв, що Пелюховський наполягав на відповідальності парламентаріїв за прийняття законів, які завдали збитків державі.