У новому випуску програми «Суть подій» з журналісткою Любов’ю Завальнюк експерт з соціальної політики Андрій Павловський розповів, що ріст цін на газ відбивається на зростанні ціни на комунальні послуги.

«В ціні комунальних послуг більш ніж на 80% закладена ціна енергоносіїв, якщо зростає ціна на той же газ, зрозуміло, що пропорційно будуть зростати комунальні послуги. Інша справа як держава компенсує це зростання, чи які там насправді доходи населення. Бо якщо ціна на комуналку зростає, то пропорційно мають зростати й доходи середньостатистичної родини, щоб в цілому родина цього не відчувала», - розповів він.

Павловський сказав, що в країнах Західної Європи соціальну допомогу подібну до наших субсидій отримує не більше 10% населення і це, як правило, найбільш маргінальні верстви населення. А в Україні до останнього часу субсидії отримувала кожна друга родина, підкреслив він, і це дуже ганебне явище, коли кожна друга працююча людина вимушена звертатись до держави за такою милостинею як субсидія.

«Тому що родинам не вистачає заробітної плати навіть для того, щоб оплачувати власне житло. Цього не повинно бути, влада має дбати та створювати умови, щоб почала нарешті працювати наша економіка. Створювати сучасні робочі місця, на яких буде гідна заробітна плата. І це є завданням уряду номер один, все інше це другорядні питання», - резюмував він.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що в Україні з 1 серпня 2021 року змінюється вартість тарифів на електроенергію.

Також раніше для Знай.ua Завальнюк розповідала, що у населення не буде фінансової можливості заплатити за опалення.