Журналістка Любов Завальнюк в програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про нові правила щодо отримання субсидій, а також пояснила, чому добровільна передоплата за опалення - це ідея, яка приречена на провал.

«У Мінсоцполітики зазначили, що 75% пільговиків отримають субсидію автоматично. Однак, чверть українців будуть змушені подавати весь пакет документів повторно. До середини липня в Україні проведуть плановий перерахунок субсидій», - розповіла Завальнюк.

Вона зазначила, що комунальні платежі як нараховувалися, так і нараховуються, на відміну від субсидій, які тільки збираються виплатити населенню за травень-червень. При цьому, додала журналістка, в Мінсоцполітики пообіцяли, що гроші вже пішли в регіони - 1,1 млрд.

Також Завальнюк прокоментувала введення так званої добровільної передоплати за комунальні послуги.

«Тепловики прекрасно розуміють, що у населення не буде фінансової можливості заплатити за опалення. Проаналізувавши, що борги будуть рости дуже швидко і вибити їх буде нереально, було прийнято рішення про нібито добровільну передоплату», - каже Завальнюк.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Журналістка вважає, що розрахунок був на те, що люди, дізнавшись про збільшення тарифів на світло, воду, газ тощо, будуть платити наперед, як це було раніше. Ця ідея заздалегідь приречена на провал, впевнена Завальнюк, оскільки більшість споживачів, які готові вкласти останні копійки в комуналку - пенсіонери, а молодь на таке не піде.

«Але у пенсіонерів зараз дуже погано з пенсіями, їм мало того, що грошей не вистачає, так ще й субсидію дають з колосальними затримками. Так що бажаю успіхів тепловикам і здорового глузду Кабміну», - каже журналістка.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Романченко пояснив, як працює ринок землі і розповів про ціни на ньому.

Нагадаємо, для Знай.ua Завальнюк заявила, що житлово-комунальні послуги подорожчали за рік на 35%.