Які турботи мають селищні громади і як вони з цим справляються? На це питання відповів селищний голова смт Немішаєво у 2015-2020 роках та перший заступник голови Всеукраїнської асоціації громад Сергій Замідра у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

На думку Замідри, індивідуалізм – це серйозна проблема українців і вони навчаються цьому ще зі школи. Він пояснює, що через цю рису люди не вміють працювати разом і досягати чогось разом. Аби не бути голослівним, він наводить приклад із життя громади.

Колишній селищний голова розповідає, що переважно люди турбуються через такі речі, як вода і садочок, ніхто не хоче робити нічого спільно, наприклад, прибирати вулиці, але всі радо відгукуються на обговорення глобальних питань. «А давайте може толоку зберемо? На толоку вийде небагато людей. А давайте зберемося вирішувати геополітичні питання? Вийде багато людей», - стверджує Замідра.

Отже, каже гість програми, проблема полягає в тому, що всі готові озвучувати глобальні речі, але ніхто не хоче щось робити, якщо це справді потрібно.

Замідра зазначає, що часто намагається сам впоратися із проблемою і дає громаді шанс самостійно прийняти рішення, але так роблять не всі. «У нас по будь-якій реформі, яка б то не була, дуже слабка система супроводу впровадження реформи», - констатує колишній селищний голова.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Замідра розповів, наскільки діджиталізація допомагає місцевому самоврядуванню.

Також Знай.ua писав про те, що Замідра розповів, як йому вдалося вибудувати комунікацію з громадою.