Америка та Захід вибудовують нову модель відносин з Росією та готові пожертвувати інтересами України. Так у своєму блозі заявив політолог Віктор Таран, який розповів про очікувані виклики, з якими доведеться зіткнутися Україні восени.

«Новий політичний сезон обіцяє бути гарячим. І питання тут не в погіршенні економічної ситуації, активізації опозиції чи можливій військовій агресії росіян. Восени потрібно вирішити кілька серйозних викликів, які доведеться реалізовувати за участі наших міжнародних партнерів. І, на жаль, ситуація складається так, що не завжди цей тиск буде дружнім. Швидше навпаки – міжнародні партнери будуть силувати нас до ухвалення непростих рішень», - заявив Таран.

Перше, про що зазначив політолог – це нова міжнародна конфігурація, адже це літо по своїй активності нагадує, за його словами гаряче літо 2014: тоді також довкола України тривала бурхлива дипломатична війна.

«Америка та Захід вибудовують нову модель відносин з Росією. І складається враження, що заради цього вони чи не вперше з 2014 року готові пожертвувати інтересами України. Добудова газопроводу ПП2 і відмова в розробці ПДЧ стали тривожними сигналами для України. Звісно, Америка та Німеччина підписали угоду, в якій зобов’язуються не допустити, аби Росія використовувала ПП2 як інструмент проти України», - розповів Таран.

Більше того, зазначає він, Німеччина пообіцяла застосувати у такому випадку зворотні дії проти Росії та навіть обіцяє ініціювати нові санкції проти РФ на рівні ЄС. При цьому Таран заявив, що ціна таких обіцянок та гарантій – мізерна. Він також додав, що договір передбачає, що ці країни створять так званий інвестиційний зелений фонд на суму до 1 млрд доларів, щоб допомогти Україні перейти на чистіші джерела енергії.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

«Безумовно, ми ще почуємо багато радості з приводу цього щедрого кроку, але треба пам'ятати, що обхідний маршрут забирає в нас доходу 2-4 млрд доларів щорічно, а додаткові видатки на оборону, які прийдеться нести через грошолюбство найбільшої європейської демократії взагалі порахувати складно. Тож констатуємо, Америка розміняла Україну для покращення стосунків з Німеччиною», - заявив Таран.

Як повідомляв Знай.uа, Бортник пояснив, як Україні забезпечити власну енергонезалежність.

Також Знай.uа писав, що Бортник розповів, що Блінкен зажадав від Зеленського.