В чому полягають плюси української освіти? Це питання у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» розглядає колишній заступник міністра освіти та науки Роман Греба.

«Я б не сказав, що з утворенням у нас справа йде так уже й погано. Все-таки зараз в Україні навчаються понад 70 тисяч іноземних студентів. У нас багато хороших ВНЗ, особливо медичних. Є дуже якісні практики та освітні матеріали. Звичайно, не всі українські освітні установи мають високу якість, але дуже багато. Є що показати світу. Наші школярі часто отримують призи на фізичних і хімічних олімпіадах. Кажуть, що у нас дуже погана освіта, але це зовсім не так. Дійсно, багато хто провалює ЗНО, але в основному з математики, і роблять це найчастіше ті молоді люди, які розуміють, що в житті їм математика не знадобиться», - вважає експерт.

За його словами, зараз на цю проблему вже звернули увагу, і намагаються пояснити молоді важливість математики, так що показники в найближчому майбутньому повинні покращитися.

«Держава в Україні підтримує шкільний спорт, на нього виділяються кошти. Проводяться спортивні змагання серед школярів, і переможці їдуть за кордон. Так що не все настільки погано, як може здатися», - каже Роман Греба.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політик Геннадій Балашов заявив, що стимулювати розвиток освіти повинна не держава, а ринок.

Також Знай.ua повідомляв про початок Єдиного вступного іспиту.