Формуванням освітньої сфери має займатися не правитель, а ринок. Так сказав український підприємець, політичний діяч, народний депутат України III скликання, лідер партії «5.10» Геннадій Балашов у програмі «Майбутнє», міркуючи над розвитком системи освіти.

На думку гостя програми, стимуляція освіти – це завдання зовсім не правителя. «Її повинен стимулювати ринок», - підкреслює він.

Принагідно Балашов пояснює, що таке в цьому плані лібертаріанство: за рівних умов і дотримання правил є й однаковий доступ до можливостей та переваг. «А коли буде стимулювати якийсь президент – це вже диктатура», - зазначає експерт. У цьому ж контексті він згадує Білорусь із її диктатурою: інакше бути не може, оскільки президент особисто відповідає за все. Натомість вільне суспільство, каже Балашов, саме формує відповідальність за різні сфери.

Отже, підсумовує підприємець, освітою має займатися ринок, зокрема формувати цю сферу. «Якщо ринку необхідні студенти айтішники, то він починає проплачувати», - пояснює він. Балашов зазначає, що так працює з будь-якими спеціалістами: якщо є потреба в економістах чи фінансистах, то вони з’являться. У такому разі, підсумовує експерт, саме ринок з огляду на свій попит корегує кількість спеціалістів.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Балашов заявив, що зараз прийшов час фрілансерів.

Також Знай.ua писав про те, що Балашов заявив, що Україна буде дотримуватися європейських правил.