Великобританія має намір знову стати імперією. Детальніше про ці амбіції розповів політолог Руслан Бізяєв у програмі «Розвилка» із журналісткою Любов'ю Завальнюк.

За словами Бізяєва, передусім британцям потрібно владнати все зі Сполученими Штатами, адже вони будь-коли можуть створити їм проблеми. «Байден поки крокує попереду планети всієї», - підкреслює він.

З іншого боку, каже експерт, ситуацію в Європі можна назвати не однозначною, не варто забувати про протистояння з РФ, окрім цього, Британія намагається вирвати Німеччину до себе. «Британія взяла фактично курс на відродження своєї імперії, мені здається, що зараз більше йде протистояння відразу по декількох лініях», - констатує політолог.

З іншого боку, він не заперечує амбіції та потенціал британців у фінансовому та інтелектуальному плані. «Але наскільки цей баланс сили зможе дозволити протистояти одразу декільком фронтам. І наскільки всі комбінації будуть актуальні в поточному десятилітті», - міркує Бізяєв.

Водночас політолог зазначає, що Великобританія має досвід різних колонізацій – вдалих і невдалих. Зараз же, каже він, держава має намір повернутися у велику гру і втілити свої імперські амбіції. Але ситуація, на думку експерта, все ще залишається невизначеною: «Принаймні штанга зі Скрипалями їм ще довго буде гикатися».

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів про відсутність альтернативи Мінським угодам.

Також Знай.ua писав про те, що Чаплига розповів, чому не можна йти на союз з Британією.