У новому випуску програми «Розвилка» на каналі Руслана Бізяєва з журналісткою Любов'ю Завальнюк політолог Руслан Бізяєв розповів про відсутність альтернативи Мінським угодам та неможливість їхнього виконання.

«Кент, як і раніше, виступає з концепцією, що говорити можна що завгодно, але виконувати Мінські угоди – не можна. І в старій команді Байдена всі це розуміють. А з іншого боку, Байден робить фігуральні заяви не тільки в Женеві, що альтернативи Мінським угодам немає. І це нічим концептуально не відрізняється від позиції Франції, Німеччини, Росії та України, всі говорять публічно, що альтернативи Мінським угодами немає», - підкреслив він.

Бізяєв сказав, що всі погоджуються, що альтернативи Мінським угодам немає, але далі починаються різночитання. Тому всі розуміють, що цей документ мертвий, вважає він, бігають по колу, а сенсу немає. Якби США сказали, що треба виконувати Мінські угоди, то вже був би перелік законопроєктів, впевнений він, ситуація на місцях змінилася і пішли б різного роду процеси.

«Але зараз ми цього не відчуваємо від слова взагалі і в останньому інтерв'ю Олексія Резнікова, де він сказав, що ми імплементуємо формулу Штайнмаєра, але і далі починається багато – «але». Тому я поки не бачу ніяких перспектив в канонічній частині Мінських угод, а подобається це комусь чи ні – це вже друге питання. Реальність на зараз саме така», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Янченко заявляла, що Мінські угоди в сьогоднішньому варіанті не можуть пройти.

Також Знай.ua писав зі слів Бізяєва, що щось готується і це відчувається по зміні риторики на наших телеканалах.