Політолог Михайло Чаплига у програмі “Чаплига відповідає” з Русланом Бізяєвим розповів, які є конкурентні переваги в України.

"Я не люблю це слово, “шантаж". Це козир. У кожної країни є свій козир. У Росії козир — енергоресурси, наприклад, є. Ядерна зброя. Армія сильна. Ось це козир. Хіба Росія це не використовує? Використовує. Кожна країна використовує свої сильні сторони", - сказав Михайло Чаплига.

Він зазначив, що країни користуються своїми конкурентними перевагами, які можуть бути найрізноманітнішими.

"У когось це можуть бути надра. У когось ресурси. У Китаю була конкурентна перевага рідкоземельні метали. Які потрібні для виробництва ось цих всіх “еплів-шмеплів”. Дешева робоча сила. Що зробив Китай? Китай сказав: не можна вивозити рідкоземельні метали. Вам це треба? Приходьте зі своїми ноу-хау, виробництвом, інвестиціями сюди. І давайте нам тут працювати. А продукцію можете вивозити. Це ж конкурентна була перевага? Вони розіграли це? Розіграли. Це шантаж? Ну, так", - додав Чаплига.

За його словами, Україна теж має право реалізовувати свої конкурентні переваги. Але при цьому, і Україна повинна запропонувати щось.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"У України теж є конкурентні переваги. Це її географія. Це надра, це земля, це багато іншого", - підкреслив політолог.

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко назвав головне протиріччя української ідеології.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Бізяєв сказав, що навіть між США і Європою ніяк не може укластися спільний ринок.