Доктор політичних наук Сергій Телешун в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, як працюють українські спецслужби.

"Щодо операції “Трест”... Коротко на нюанси української реалії. Владі не треба відмовлятися від активної діяльності. Влада повинна працювати, добре, що має спеціальні, не правоохоронні, а спецструктури, які не вимагають піару, не вимагають додаткового розголосу. Разом з тим, їх діяльність супроводжується дуже тихим результатом. Коли багато говорять про спецслужби — це провал спецслужб", - сказав Сергій Телешун.

Він зазначив, що в Україні дуже велика кількість кротів, які намагаються добути інформацію.

"Які в умовах війни, політичної, економічної нестабільності, працюють на перші-другі-треті... Держави. Якщо держава стає сателітом, є агенти впливу — це нормально. Агенти впливу за політичними поглядами працюють... Були в будь-якій владі. Вони були неформалізованими, через партії, громадські об'єднання, бізнес-групи і так далі. Але є і конкретні, вибачте, "глибокі горлянки"... Які зраджують інтерес", - додав Телешун.

За його словами, "Чаусгейт" був лакмусовим папірцем діяльності структур спецорганів.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

"Які дуже непрофесійно поспішили виконати можливе політичне замовлення тих чи інших суб'єктів", - підкреслив політолог.

Як повідомляв Знай.ua, Телешун заявив, що у Чауса є перспектива не просто жити, а дати свідчення.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що в СБУ офіційно відмовилися від "викрадення" екс-судді Миколи Чауса, що ховався в селі: "Для безпеки...".