Чи зможе підвищення тарифів розв'язати проблему енергетичної бідності країни? На це питання у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» відповідає економічний експерт Віктор Скаршевський.

«Енергетична бідність полягає в тому, що ми не можемо нормально запустити ринок електроенергії та енергоресурсів. Він у нас ніби як діє ще з 1 липня 2019 року. Ми увійшли на ринок з величезними боргами, і за ці два роки вони ще більше зросли. Звичайно, ніяке підвищення тарифів цю проблему не вирішить. На ринку завжди є конкуренція, а якщо у тебе кілька років накопичуються борги, то твоя торгова точка буде закрита. Але тут нічого подібного немає, тут діють не цілком ринкові правила. Втім, відсутність конкуренції можна пояснити природною монополією – ти ж не побудуєш паралельну розподільну мережу», - зазначає експерт.

На його думку, головна проблема у нас - з регулюванням ринку.

«Ця сфера може стати ринком, але з регулюванням – з урахуванням і антимонопольного законодавства, і тарифоутворення. А зараз продовжують накопичуватися борги. Власне, уряд розв'язав боргові проблеми за наш з вами рахунок», - каже Віктор Скаршевський.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей економіст заявляв, що у світовій економіці склалася сприятлива для України ситуація, але наша країна її не використовує.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Скаршевського, Україна повинна нарощувати видобуток газу.