Чи можна вважати Великобританію головним партнером України? І якщо так, то чи варто прагнути до Євросоюзу, з якого Сполучене королівство вийшло?

Свою думку про це у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» висловлює кандидат політичних наук Ігор Петренко.

«Великобританія і в Євросоюзі, і поза ним залишається успішною країною. А ось Україна цим похвалитися не може. Я думаю, що нам корисно бути в Євросоюзі, принаймні, поки ми не станемо такими ж сильними, як Британія. ЄС виділяє дуже багато грошей на допомогу країнам, які потрібно підтягнути. Те ж «польське економічне диво» було досягнуто не тільки коштом власних сил і ресурсів. ЄС вклав дуже багато грошей в польські інфраструктурні проєкти, в допомогу університетам, в розвиток бізнесу. І зараз Польща має хороші позиції, в деяких питаннях вона може бути противагою Німеччині та Франції», - зазначає експерт.

На його думку, Україні теж потрібно пройти польським шляхом.

«Яка у нас альтернатива? Абсолютний суверенітет в сучасному світі означає такі витрати, які ми не можемо собі дозволити. Для нас єдиний вихід – це приєднання до блоків, а ми ж не підемо в Митний союз», - каже Ігор Петренко.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше історик Михайло Мінаков закликав українців переглянути своє уявлення про Європу.

Також Знай.ua повідомив, що, за словами експерта Ігоря Попова, Україна повинна бачити свою вигоду у співпраці з Євросоюзом.