Старший експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов в ефірі "Романенко Бесіди" з Юрієм Романенком розповів, яку вигоду Україна отримує від співпраці з Євросоюзом.

"Треба вести переговори, де ми в цих всіх розкладах. Зараз Захід на порозі, або вже в процесі, великої угоди з Росією. Захід отримує те, що Росія відвела війська. Захід отримує те, що Росія вписується в усі ці зелені угоди. Кліматичні обмеження, викиди вуглекислого газу і так далі. Росія підписалася... Росія отримала безпроблемно "Північний потік-2". Росії пообіцяли, що Україні навіть ПДЧ не дають. Все, Росія теж щось отримала. Що ми отримали?", - сказав Ігор Попов.

Він зазначив, що Україна втратила трубу, дохід від транзиту, і її примушують виконувати Мінські угоди.

"З тим же МВФ-ом. Максимум, що вони можуть дати — це 700 млн доларів кредиту до кінця року. Так у нас через зростання цін на руду і зерно буде плюс 7-10 мільярдів по торговому балансу. Нам ці 700 мільйонів щось роблять? Окей, що ми за це повинні зробити? Такий список хотілок? Ну, чи варті вони того", - додав Попов.

За його словами, також Україні можуть під 7% дати приватні кредити, але зараз на них черга буде стояти, оскільки грошей у світі вистачає.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Що нам ще дають, зброю? Не дають. Нам дають ще торгові преференції нові в Європі? Теж не дають... Нам критерій висувають: "ратифікуйте Стамбульську конвенцію". Нафіга? Там же не про насильство в сім'ї, ми ж розуміємо, там про термін гендеру. Про те, що люди можуть класифікуватися не хтось як народився, а хто як себе назвав. Ця тема є на Заході. У нас суспільство архаїчне, воно цього не хоче. Якщо суспільство ламати через коліно, що натомість? Якщо натомість членство через два роки, як з безвізом було — 168 питань вирішили, ми вам дамо безвіз... Якщо у вас немає таких питань і немає світла в кінці тунелю, тоді в Євросоюзі є такий принцип — more for more. Більше за більше. Одна сторона крок зробила — інша", - підкреслив експерт.

Як повідомляв Знай.ua, Європа відкрила кордони для українців, головні правила в'їзду: зелене світло заробітчанам і туристам?

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Куса розповів про проблеми ЄС і латентних євроскептиків.