Хтось каже, що Україна – це Європа, а хтось – що ні. Але який сенс ті та інші вкладають в слово «Європа»? Це питання у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розглядає ветеран батальйону «Айдар» перекладач Максим Козуб.

«У нас люблять говорити, що Україна – частина Заходу, але що значить бути Заходом? Адже він дуже неоднорідний. Втіленням Заходу вважається Євросоюз, але в ньому є такі несхожі країни, як Угорщина і Греція. З реального Євросоюзу дуже важко виокремити абстрактну Європу. Тому різні люди, називаючи Україну Європою, мають на увазі зовсім різні речі. Для когось це можливість заробляти як в Європі. Але при цьому люди не помічають, що в європейській ринковій економіці, якщо твій завод випускає нікому не потрібну продукцію, то він збанкрутує, а ти залишишся без роботи. На жаль, багато українців не розуміють причини нинішнього економічного становища нашої країни», - каже гість програми.

За його словами, справа тут зовсім не в корупції.

«Головну роль відіграють обсяг ВВП і продуктивність праці. Так, звичайно, країна багато втрачає і через корупцію. Але навіть якщо вона завтра в Україні зникне, ВВП від цього більше не стане, як і продуктивність праці. І збережуться ті чинники, які не дозволяють українцям жити як в Європі», - вважає Максим Козуб.

Популярні новини зараз
На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше експерт Ілля Куса відзначав, що для українського суспільства інтеграція в Європу перетворилася на фетиш.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку телеведучого Святослава Вишинського, Україна повинна прагнути не тільки щось взяти від Європи, але і щось дати їй.