Україну в Євросоюз так просто не візьмуть, треба знайти, що запропонувати натомість. Так сказав філософ, публіцист та телеведучий Святослав Вишинський у програмі Олексія Толкачова «БДСМ», міркуючи над проблемами євроінтеграції України.

Передусім філософ ставить питання про те, а навіщо Україні Європа, для чого вона рухається у цьому напрямку. Він пояснює, що будь-яка проста людина на вулиці скаже, що від євроінтеграції хоче вищого рівня життя, зарплати, громадського транспорту і порядку на вулицях. З іншого боку, підкреслює Вишинський, ніхто не хоче платити вищі податки і більше працювати.

Отже, експерт робить висновок, що для українців вступ у ЄС – це не робота, а лише вигода для себе. «Ми хочемо щось від Європи взяти», - констатує Вишинський. Та, на його думку, потрібно поміркувати над іншим – а що Україна може дати Європі.

Експерт пояснює, що просто так у ЄС не вступають, тут є два варіанти. «Якщо Європа приймає когось, то вона приймає це як колонію, яку вона готова експлуатувати у свої інтересах або як сильного гравця, який може її підсилити», - пояснює він. Вишинський схиляється до того, що Україну якраз-таки розглядають як колонію.

Публіцист підсумовує, що держава повинна нарешті зрозуміти, що може запропонувати Євросоюзу за вступ у нього, якщо ж ні, то для чого взагалі туди прямувати.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вишинський заявив, що хитання між Заходом і Сходом не дає українцям рухатись вперед.

Також Знай.ua писав про те, що Кочетков розповів про стратегічне партнерство України з Британією.