Філософ, публіцист та телеведучий Святослав Вишинський у програмі Олексія Толкачова «БДСМ» розповів про рису бути неорганізованими в українців. За його словами, українці не використовують цю рису, хоча це є нашою перевагою і одночасно недоліком.

«Цей недолік, при правильному осмислені, можна зробити нашою перевагою. Важко переробити ментальність цілої нації, можливо треба адаптуватися до неї і правильним чином використати цей потенціал», - зазначив Вишинський.

За словами філософа, свободолюбивість хоч і є у якомусь сенсі недоліком, але це можна використати на користь нашій нації. Як зазначив експерт, ми оточені високоорганізованими народами і в минулому були.

«Росія – високоорганізований народ, Польща, сучасні Румунія і Білорусь однозначно більш організовані. Нам цієї організації бракує. З іншого боку Україна, яка у хорошому сенсі як своєрідна «чорна діра», створює цей «вакуум», який може бути заповнений новими смислами, що витісняється високоорганізованими народами, тому що висока організація окрім своїх переваг також має багато мінусів», - підкреслив Вишинський.

Як зазначив філософ, висока організованість слабо корелює із інноваційним розвитком, тому що організованість тоталітарного типу, яка властива для країн Східної Європи, придушує будь-які інновації, експерименти та революційність.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Україна могла би бути прекрасним котлом для інновацій, вільного руху капіталу, ідей, людей і фінансових ресурсів. Але у цьому сенсі українці також не допрацьовують, ми не готові піти на такий ризик також. Ми з, одного боку, хочемо зорганізуватись у щось – не можемо. Але з другого боку, відпустити цей і створити новий відверто експериментальний проєкт, який дозволив би нам рухатись уперед, ми також не наважуємось», - сказав філософ.

На думку експерта, хитання українців між Заходом і Сходом не дозволяє нам рухатись вперед.

Нагадаємо, на Знай.ua Данченко заявив, що в Україні проблема з діалогом.

Раніше Знай.ua публікував думку Толкачова, що ми вже впираємося в необхідність створити та запустити нову цивілізаційну модель.