Чи очікує нас в майбутньому новий вид цивілізації, і якщо так, то який? Свою думку з цього приводу у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» висловлює футуролог Олексій Толкачов.

«Ми вже впираємося в необхідність створити та запустити нову цивілізаційну модель. Але цивілізація завжди будується на цінностях, а вони визначають спосіб взаємодії людей між собою. Так ось, всі спроби створити нову цивілізацію поки що не переходять на рівень цінностей. Можна запропонувати чіпувати всіх або створити глобальний Інтернет. Але глобальний Інтернет – це тільки технологія, а не цивілізація. А ось Римський клуб випустив чудову доповідь «Come on» про необхідність нового просвітництва. Добре, припустимо, в кожному дворі у нас буде стояти космічний корабель. Але хто на ньому полетить в космос? Заздрісна, жадібна, психічно незріла людина, схильна до пристрастей. Але ж, скажімо, при заснуванні колонії на Марсі все буде влаштовано не так, як у нас. Не буде, наприклад, місця для домінування особистого над суспільним – де йому домінувати, якщо вся колонія складається з семи осіб?», - каже гість програми.

За його словами, в таких умовах можна вижити тільки спільно, без ревнощів, без заздрості, без товарно-грошових відносин.

«Нова цивілізація потребуватиме абсолютно нових цінностей та нового морального рівня людини. А у нас зараз в наявності величезний розрив між технічними можливостями – і психологічними потребами людини», - вважає Олексій Толкачов.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він заявляв про права України на руську культурну спадщину.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Також Толкачов назвав умови, за якими українці зможуть створити сильну державу.