Чому українська громадськість, особливо патріотична, різко налаштована проти того, щоб наша країна претендувала на спадщину всієї Русі? Свою думку з цього приводу у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює футуролог Олексій Толкачов.

«Сильний Київ нікому не вигідний. За моїми розрахунками, Україна зможе створити сильну державу тільки в разі потужної світової кризи. Таку можливість створювала коронавірусна криза, коли всі країни були зайняті своїми проблемами. Тоді в Україні можна було дуже добре рвонути вперед, але ми виявилися до цього не готові. Крім того, потрібно розуміти: українська націоналістична аудиторія дуже сильно травмована історичним болем. А коли щось болить, людина може лише кричати та бити у відповідь. Цей біль потрібно прийняти та усвідомити: просто борючись з ним, ми підсилюємо ворога. Ситуацію потрібно переосмислити та перевернути. А для цього потрібний певний рівень свідомості», - вважає футуролог.

На його думку, українському народові потрібна психологічна допомога, щоб позбутися від травм і комплексів.

«І у нас, і у росіян є комплекс неповноцінності, який, ймовірно, йде з Київської Русі. Вона теж програвала у порівнянні з Візантією. Але у нас пішли шляхом синдрому жертви, а в РФ це компенсують манією величі. Але ж якби українці зцілилися від цього і запропонували проєкт, заснований на цінностях - вони могли б повести за собою не тільки Росію, але, можливо, і всю Східну Європу», - говорить Олексій Толкачов.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він зазначив, що українському бізнесу потрібен хоча б короткий період стабільності в країні.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також Толкачов заявив, що без Зеленського партія «Слуга народу» розвалиться, але якусь її частину може відвести Разумков