Політтехнолог та політичний експерт Олександр Кочетков в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, чи є Велика Британія стратегічним партнером України.

Олександр Кочетков зазначив, що Сполучені Штати Америки не образяться на Велику Британію за те, що вона налагоджує стратегічне партнерство з Україною.

"Немає особливих договорів між Сполученими Штатами і Великою Британією. У них є повне і абсолютне взаєморозуміння щодо основних проблем, які існують в світі, глобальних проблем. І в даному випадку Штати вирішили зосередитися певним чином на відновленні відносин з Європою. На стримуванні Китаю, як потенційного світового лідера. Просто операційні, нижчого рівня завдання, розбиратися з цією Україною, взяла на себе Велика Британія", - сказав Кочетков.

За його словами, Британія заявила Штатам, що вона буде розбиратися з проблемою України, і знає, що тут потрібно робити.

"Вони взяли на себе функцію менеджера. Вони нас менеджують. Але це загальний план, англосаксонський, в якому Сполучені Штати, вони займають просто трошки іншу позицію, і у них зараз більш важливі справи. От і все. Нічого не змінилося в принципі. Не перейшли ми кудись. Велика Британія не може бути альтернативою Сполученим Штатам. Навіть близнюки і те більш конкурентні, ніж вони. У них повна єдність і взаєморозуміння", - додав Олександр Кочетков.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що Британія зараз має великий вплив на Україну.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Бортник відзначив, що стратегічних партнерів може бути 2-3 максимум.