Політолог Руслан Бортник у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів про стратегічних партнерів України.

«Щоразу, коли Україна когось називає стратегічним партнером, це щоразу означає, що ми щось збираємося просити. У нас вже цих стратегічних партнерів, напевно, штук 50 назбиралося за останні 30 років. У нас настільки девальвувало це визначення сьогодні, що у нас стратегічним партнером називають кожного, хто десь ситуативно потрібен, кого ми про щось хочемо попросити, використати, у когось якісь особисті контакти між елітами налагодилися...», - каже експерт.

За його словами, стратегічними партнерами України були вже майже всі – починаючи від США і закінчуючи Мальтою.

«Смішно стає дійсно, такими словами не можна розкидатися. Тому що стратегічний партнер – це означає вибудовування комунікації та співпраці на тривалий період, на 20-30 років. Стратегічних партнерів може бути 2-3 максимум, але не 53», - сказав Бортник.

Він вважає, що заяви українських чиновників і політиків про стратегічних партнерів України свідчать про їхній низький рівень професіоналізму.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

«Звичайно, Британія сьогодні потрібна Україні. Вона важливий партнер. Вона сьогодні в якійсь мірі замінює собою США, які поступово відповзають з України. Займає нішу США – військову нішу, політичну нішу в цій частині. Але щоб ця співпраця перетворилося на стратегічне партнерство, потрібно, щоб пройшло багато часу», - резюмував політолог.

Як повідомляв Знай.uа, Бортник пояснив, чому зустріч Зеленського з Путіним може не відбутися.

Також Знай.uа писав, що Бортник розповів, як Захід намагається контролювати нашу судову систему.