Декому зіграє на руку смерть голови громадської організації «Білоруський дім в Україні» Віталія Шишова. Детальніше про це розповів кандидат політичних наук Ігор Петренко у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?».

Гість програми зазначає, що у плани РФ цілком входить припинення будь-яких контактів Лукашенка із західним світом, а також підготовка до створення держави-союзника. Як він підкреслює, Росія розраховує на те, що Лукашенко не зможе викрутитися із цієї ситуації. А відтак Петренко прив’язує сюди вигоду від вбивства Шишова: «Я б не виключав, припустімо, що це вигідно було ФСБ. Це логічно...».

Окрім цього, каже він, існує й інша версія цих подій. Петренко радить не відкидати такого варіанту, що у білорусів також є свої проблеми. «Тобто ми говоримо про те, що там теж можуть бути агенти ті ж самі ФСБ або завербовані різними країнами», - пояснює гість програми. На його думку, цілком ймовірно, що тут замішана внутрішня конкуренція чи протистояння.

Також кандидат політичних наук акцентує на навчаннях «Захід-2021», які зараз відбуваються в Білорусі та Росії. На його думку, Росія може залишити певну кількість військ на території Білорусі. «Лукашенко не дуже був би цьому радий. Він все одно хоче залишатися не губернатором Російської Федерації, він хоче залишатися повноправним правителем Білорусі», - міркує Петренко.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, у Києві знайшли повішеним главу білоруського дому Віталія Шишова.

Також Знай.ua писав про те, що Лісний порівняв Лукашенка зі Сталіним.