Економіст Олег Пендзин у програмі “Суть подій” на каналі "Знай.ua" з Любов’ю Завальнюк розповів, чому великій кількості українців не дадуть субсидію за новими правилами.

“До травня місяця цього року існував порядок, відповідно до якого, якщо раптом виникають якісь особливості, які не підпадають під дію нормативів, встановлених Кабінетом міністрів (наприклад, у вас більше або менше прописаних людей, якщо у вас є якісь інші моменти, пов’язані з доходами) — ви могли звернутися до комісії, які створювалися при райдержадміністрації. І комісії, як правило, зважаючи на ситуацію, надавали вам право на отримання субсидії. Тепер, з 1 травня, ті комісії припинили своє існування”, - сказав Олег Пендзин.

Він зазначив, що 25% від кількості осіб, які отримували субсидії, отримували їх після проходження комісії. Тепер вони мають заново подати документи для отримання.

“Ми маємо розуміти, що тепер вони її навряд чи отримають, в силу тих особливостей, які є на сьогоднішній момент. Ще одна новація, яку ми найближчий час чекаємо від шановного уряду, полягає в тому, що, пам’ятаєте, є така ситуація, при якій вам дадуть субсидію тільки на соціальні норми житла. Тобто, вам субсидію дають не на всі квадратні метри, які у вас є в межах квартири, а тільки на соціальну норму житла. Все, що зверх того, ви, будь ласка, сплачуйте з власної кишені”, - додав Пендзин.

За його словами, на період карантину ця соціальна норма була збільшена вполовину. Стандартна норма становить 52 метри квадратних на двох осіб.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

“Ми з вами опинилися в ситуації, коли достатньо велика кількість людей реально не зможе мати права на субсидію”, - підкреслив економіст.

Як повідомляв Знай.ua, Павловський пояснив, як розв’язати проблему із субсидіями на комунальні послуги.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що експерт передрік кризу в опалювальний сезон: платіжки за тепло можуть зрости на 40-70%.