Художній керівник театру-студії “Чорний квадрат”, режисер Анатолій Нейолов у програмі “Головне питання з Борисом Бронштейном” розповів, в чому полягає робота режисера, і що потрібно враховувати при створенні вистави.

"Я грав виставу, я граю з актрисою, а вона підходить і каже після: “Все нормально?”. Я кажу: "Ні, ти граєш по-зимовому. У залі душно, кондиціонер не витягує тепло. Прожектори горять, потрібно грати трохи швидше. Додай приблизно на чверть швидкість. І буде краще". Режисер враховує не тільки текст, матеріал, акторів, а й температуру всередині приміщення. Треба враховувати. Хороший професіонал враховує її для того, щоб знати, як сьогодні тут грати", - сказав Анатолій Нейолов.

Він зазначив, що в одному і тому ж залі спектакль в різні пори року грається по-різному. Це велика праця режисера — організувати все.

"Ось, я готую спектакль. Припустимо, я готую його на 600 осіб зал. У залі 600 місць. Ось, уявіть собі, вас попросили приготувати борщ на 600 осіб. Комусь мало м'яса. Комусь багато капусти. Комусь навпаки — мало капусти. Якщо така кількість людей приходить, і їм подобається — значить, ми намацали щось важливе, що їм потрібно", - додав Нейолов.

За його словами, щоб піти в театр — потрібно купити квиток, запланувати час, витратити його на дорогу і перегляд. Таким чином, театр забирає 3-4 години життя і потрібно, щоб він був на такому рівні, що люди були за це готові віддавати свій час.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Взагалі мені здається це дикість, коли в театрі режисер: “Ось, я хочу своїм спектаклем щось сказати, мені ось потрібно викласти зі своєї душі". А для кого ти робиш? Їм це треба, те, що ти хочеш зі своєї душі викласти? Мій майстер — Віктор Борисович Кісін, це мій педагог, у якого я вчився, який мене взяв в інституті Карпенка-Карого, запустив мене в професію, він завжди говорив: "Перестань робити про себе, роби про мене. Я твій глядач. Я твій професор. Я тобі буду ставити оцінку. Мені має бути цікаво. Що ти тут власний душевний онанізм робиш? Не треба. Змусь мою душу проонанізмувати", - сказав режисер.

Як повідомляв Знай.ua, Моісеєнко розповів про оранку "Кроликів" і звідки береться талант.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Єгор Крутоголов з "Дизель шоу" показав, який з нього гонщик: "Просто ідеальний".